Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

IPAK IMAMO ADVENT Fuliranje se ovog Adventa održava na terasi Esplanade, i to u brutalno dobrom sastavu

Usprkos nesmotrenoj odluci novih gradskih vlasti da ubiju Advent kako bi prekinuli s Bandićevim modelom kriminalizacije adventskih kućica, najvažniji gastronomski događaj zagrebačkog Adventa održat će se i ove godine. Riječ je, naravno, o Fuliranju , najjačem hrvatskom uličnom festivalu posvećenom hrani.

Ovogodišnje Fuliranje ne održava se doslovno na zagrebačkim ulicama i trgovima, nego na lijepoj terasi Oleander hotela Esplanade na koju se, međutim dolazi izravno s ulice, bez prolaska kroz hotel.

Fuliranje u Esplanadi počinje 2. prosinca i traje do 31. prosinca Zbog poštovanja epidemioloških pravila ovogodišnjev Fuliranje ima dvanaest kućica , i sve su opasno dobre.

esplanade
Hotel Esplanade

Na Fuliranju će, dakle, kuhati sama Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić, jedna od najvećih zvijezda hrvatske gastronomije. Izvanredno je da chefica visoke kuhinje ulazi u kontekst street fooda. Tu je zatim japansko-azijska Izakaya, nesumnjivo najbolji street food restoran u Hrvatskoj. Tu je i El Toro, najbolji latino restoran u Hrvatskoj.

ana-grgic
Ana Grgić Tomić

Burgere će peći Ivan Pažanin, dok je za kobasice zadužen Institut za kobasice Mate Jankovića. kućice će otvoriti i Restač, Begs Plant Based Butchery , božićno izdanje Good Kuta i Taika.
Uzbudljivu uličnu gastronomiju pratit će barovi Rakijarnica, Acrobat Champagne & Wine i Gingle Bells.

Fuliranje na Esplanadinoj terasi briljantna je ideja, koja omogućuje Zagrepčanima i njihovim gostima da i ove godine uživaju u Adventu i to ispred najboljeg zagrebačkog hotela, koji se ovim potezom još više spaja s gradskim ambijentom i postaje dio svakodnevnog gradskog života.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.