Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pod Zidom se vraća s jednom od jačih zagrebačkih lista prirodnih vina i mikrolokalnim menijem chefa Matije Pavlica

Ukiseljeno povrće, ajvar pečen u restoranu, sirevi s Dolca, jadranski gof sa čajem od divljeg bilja, dry aged zagorska patka iz organskog uzgoja, njoki sa žumberačkom janjetinom i biftek s turopoljskim tartufima jela su koja najjasnije definiraju novi smjer bistroa Pod Zidom, koji se ovih dana ponovno otvorio nakon dulje pandemijske pauze.

pod-zidom-juha-gljive
Juha od gljiva

Bistro Pod zidom godinama je jedan od prometnijih zagrebačkih restorana, ponajviše zahvaljujući prijateljskim cijenama i zanimljivoj vinskoj listi. Otvoren doslovno ispod tržnice Dolac, Pod zidom se uvijek oslanjao na dnevnu ponudu sa štandova iznad restorana, a u novom meniju, rekao nam je vlasnik Borna Janeš, novi chef Matija Pavlic još jače inzistira na mikrolokalnim namirnicama, organskom uzgoju, fermentacijama i pripravcima koji se rade u restoranu. 

pod-zidom-patka
Patka
pod-zidom-burrata
Burrata s varenikom

Vinska lista pojačana je još većim izborom prirodnih vina, od Križevog Grka, Burjinog Zelena i općenito solidnog izbora slovenskih vina, preko dobrog pregleda međimurske i plešivičke scene, do radikalnih vina poput Pošipa Kovač-Marinović. Novi, još ambiciozniji koncept bistroa Pod zidom pravovremeni je doprinos najdinamičnijem dijelu godine zagrebačkih restorana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.