Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ferran Adrià 2023. otvara muzej El Bulli 1846, na mjestu legendarnog restorana

Chef Ferran Adrià službeno je najavio otvorenje muzeja ElBulli 1846, projekta vrijednog 12 milijuna eura, piše La Vanguardia.  Izložbeno-muzejski kompleks u parku prirode Cap de Creus gdje je bio ElBulli, posjetiteljima će predstavljati naslijeđe restorana El Bulli. Otvorit će se 2023. godine. 

Ferran Adrià rekao je  da je cilj dovršiti radove iduće godine 2022. godine, kako bi se dobio malo vremena za testiranje terena i bolje definiranje konačnog otvaranja, cijene ulaznica i broja posjetitelja koji istodobno moći biti u muzeju. 

Izložbeni prostor muzeja protezat će se na 3500 četvornih metara, a postav će odgovoriti na pitanje  zašto je El Bulli bio El Bulli, pojasnio je Adrià. Među ostalim u muzeju će biti detaljno rekonstruirane ElBullijeva kuhinja i sala, digitalizirat će 150.000 članaka o ElBulliju, izložiti recepte, procedure i fotografije.  Ferran Adria je ElBulli, restoran koji se godinama konsenzualno smatrao najboljim i najvažnijim na svijetu, zatvorio 30. srpnja 2011. godine. Kaže da mu je to bio “najsretniji dan u karijeri.”  

“Zatvorili smo jer smo htjeli biti iskreni prema sebi”, objasnio je najavljujući otvorenje muzeja.  ElBulli 1846 jedna je od okosnica zaklade Bulli, koju je Adria utemeljio s Juli Solerom, suvlasnikom i voditeljem ElBullija koji je preminuo 2015. godine. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.