Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Europskom trgu u Zagrebu otvorio se bistro Nico’s s ne baš niskim cijenama

nicos

U ugodnom, dobro uređenom prostoru  na Europskom trgu, u kojem su se prije nalazili Franko’s Street i Franko’s Sweets by Le Kolač, a još ranije kafić Corner, otvorio se bistro Nico’s. Novi zagrebački bistro gastronomska je ekstenzija obližnjeg istoimenog bara, pa sada Nico’s zauzima cijelu terasu i oba ugostiteljska lokala u Ban Centru.

Nico’s ima uobičajeni zagrebački bistronomski jelovnik. Tu su tartar biftek i tartar od tune, tri rižota, tjestenina s konfitiranom patkom, biftek, ribeye, svinjska potrbušina i brancin.

Među originalnija jela spadaju carpaccio od cikle i arancini koje je pripremao i Franko’s Street (arancini su svojedobno bili i na meniju bistroa Pod zidom).

Cijene u novom zagrbačkom bistrou bitno su više od ciijena u mnogim lokalima u centru. Manji tartar biftek košta 96 kuna, dok u Sopalu stoji 50 kuna. Biftek košta 220 kuna, što je više nego u Capacciu i Vinodolu. Svinjska potrbušina košta 135 kuna, a cijene rižota se kreću oko sto kuna . Steak od tune prodaje se za 180 kuna, dok u Korčuli košta 145.

Meniji za ručak, koji se sastoje od juhe ili predjela, glavnog jela i deserta, koštaju 125 kuna, što je okej.  Nico’s bi, međutim, za cijene s a la carte menija morao isporučivati prilično visoku kvalitetu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.