Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rudi Štefan bit će u žiriju hrvatskog natjecanja za Bocuse d’Or, odgođenog za veljaču

stefan

Bocuse d’Or najvažnije je svjetsko nacionalno kulinarsko natjecanje. Hrvatski su chefovi trebali sudjelovati na europskom izlučnom natjecanju za Bocuse d’Or, koje se održava u proljeće iduće godine u Budimpešti. No, zbog velikog interesa skoro svih europskih zemalja, Hrvatska će se natjecati tek u narednom ciklusu, za Bocuse d’Or 2023. godine. Što znači da je otkazan i hrvatski kvalifikacijski turnir koji se trebao održati u Varaždinskim toplicama 9. prosinca ove godine.

Što, međutim, nije loše. Hrvatski organizatori Bocuse d’Ora, među kojima glavnu ulogu imaju Hrvatski kuharski savez i METRO C&C Hrvatska, iskoristili su ovu odgodu da bi digli hrvatski Bocuse d’Or na višu razinu.

Prvo i najvažnije, vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan, jedan od najutjecajnijih hrvatskih chefova, pristao je suditi u žiriju hrvatskog Bocusea d’Ora što našoj verziji Bocuse d’Ora daje neusporedivi profesionalni dignitet.

Drugo, u žiriju će sjediti i jedan od francuskih chefova, koji vrlo dobro poznaje proces ocjenjivanja na Bocuse d’Oru. Treće, umjesto tehnički neadekvatnih prostora u hotelu Minerva kraj Varaždina natjecanje u veljači bit će organizirano u jednom od Maistrinih hotela.

Naposljetku, Metro će organizirati odlazak hrvatskog tima na natjecanje u Budimpešti kako bi se chefovi što bolje pripremili za europski kvalifikacijski turnir 2023. godine Glavni Bocuse d’Or na koji dolaze ekipe koje se uspiju kvalificirati tijekom kontinentalnih/ regionalnih turnira, održava se svake druge godine u Lyonu, gradu velikog Paula Bocusea.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.