Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota 26. studenog priređuje večeru u čast Ivanu Enjingiju i svom djetinjstvu u Slavoniji

nav-tim

Dvanaest slijedova koje će chef Tvrtko Šakota 26. studenog kuhati u zagrebačkom Navu, bit će posveta velikom slavonskom vinaru Ivanu Enjingiju. No, ta večer za Šakotu ima i posebnu osobnu vrijednost. “Neće to biti obična vinska večera,” objašnjava Šakota, “Bit će to moj hommage Ivanu Enjingiju ali i mom djetinjstvu. Moje obje bake i mama su iz Požege.”

Iako su živjeli vrlo blizu, Enjingi je redovito posjećivao obitelj koja je živjela u kući do Šakotine, najbolji hrvatski chef i legendarni vinar upoznali su se tek prije nekoliko dana u Kutjevu. Iz tog je susreta nastala je ideja o Enjingijevoj večeri u Navu.

Uz jela Tvrtka Šakota i njegova tima, u Navu će se točiti Venje iz 1998, prvo hrvatsko vino koje je osvojilo nagradu na prestižnim međunarodnim natjecanjima (Decanter), zatim Venje iz 2006, premijerno crno Venje iz 2007, Rajnski rizling 2007, Graševina izborne berbe 1998, Traminac izborne berbe 2004, Crni pinot 2000, Graševina kasna berba 2002 i Komovica iz 1984.  Gosti u Navu moći će kušati i svojevrsnu rekonstrukciju prvog  crnog Venja iz 2003. godine.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.