Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo što Domino’s zaista misli o svojim pizzama: ‘Ostatke pizze od jučer stavite u mikrovalnu i opet će biti hrskava’

dominos pizza

Na jednom domaćem gastroportalu pročitali smo savjete za uporabu pizze koja vam je preko noći ostala u hladnjaku.  Jedan od savjeta poziva se na Domino’s najveći lanac pizzerija na svijetu, koji i u Zagrebu ima dva restorana. Domino’s svojom potrošačima preporučuje da ostatke pizze stave u mikrovalnu s čašom vode, pa će biti hrskava i topla kao nova.

Nismo mogli vjerovati. Mislili smo da se radi o pogreškama u prijevodu ili o citiranju pogrešnog izvora. Pa smo išli provjeriti. I doista, australski Domino’s svojim kupcima preporučuje da ostatke pizze od jučer ugriju u mikrovalnoj s čašom vide, pa će pizza opet biti hrskava.

Ovdje nije problem u metodi. Svatko tko je ikad grijao stari kruh u običnoj pećnici zna da uz malo vode kora zaista postane hrskava (što stari kruh ipak ne čini bitno boljim).

Ovdje se radi o nevjerojatno podcjenjivačkom odnosu prema vlastitom proizvodu. Pizza se jede vruća, i tek ispečena. Ako je niste uspjeli cijelu pojesti, možete je grickati još par sati ali će s vremenom biti sve gora: mozzarella će se stvrdnuti u gumenu masu, a tijesto će postati gnjecavo.

Morate biti ozbiljan mazohist da ostatke pizze ostavite da prenoće u hladnjaku. I još veći gastronomski mazohist da ih onda dodatno maltretirate u mikrovalnoj. Ali, takvim se stvarima ne treba čuditi. Svatko bira svoj način prehrane.

Skandalozno je, međutim, da pizzeria koja bi se trebala brinuti za ugled i kvaliteru svojih proizvoda, tvrdi da će ostaci pizze idući dan biti dobri. To najbolje govori što Domino’s zaista misli o svojim pizzama i koliko ne poštuje pizzu kad svojim potrošačima, eto, preporučuje da jedu jučerašnju pizzu iz mikrovalne. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.