Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Profesor Dropuljić i Esplanade još traže rješenje, ali ovogodišnji bi VINOcom mogao biti otkazan

vinocom1

VINOcom, najpopularniji hrvatski vinski festival koji se treba održati 26. i 27. studenog u zagrebačkoj Esplanadi, mogao bi biti otkazan. Jutros smo, naime, doznali da organizatori profesor Ivan Dropuljić i predstavnici  hotela, ne znaju kako da riješe najnoviji epidemiološki zahtjev.

Ovogodišnji je VINOcom zamišljen kao manifestacija za izlagače i posjetitelje s covid potvrdama, ali bez razmaka među štandovima. Stožer sada s obzirom na golem broj zaraženih traži da se uspostavi i razmak među štandovima, što znači da bi gospodin Dropuljić morao eliminirati otprilike pola izlagača. Dropuljić je previše ozbiljan i korektan profesionalac da bi se odlučio na takav potez.

U četvrtak ujutro jedina preostala opcija bila je da se VINOcom s dva produlji na četiri dana, no organizatori nisu bili osobito uvjereni da bi vinari podržali takvo rješenje, prema kojem bi dio izlagača nastupio u petak i subotu, a drugi dio u nedjelju i ponedjeljak.

Lani se VINOcom nije održao zbog lockdowna, a preklani ga je posjetilo više od osam tisuća ljudi premda ulaznice nisu bile jeftine. Podsjetimo, prije nekoliko dana otkazani su i Dani mladih maslinovih ulja, koji su trebali biti održani idući vikend u Vodnjanu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.