Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Advent sveo se na 26 ugostiteljskih kućica

advent

26 kućica i Zagreb jingle mingles, incijativa Nezavisne udruge ugostitelja kojom se pokušava organizirati adventska ponuda u kafićima koji dobiju MTU za pripremu hrane na svojim tersama.

Tako će otprilike iz ugostiteljske perspektive izgledati ovogodišnji Advent u Zagrebu, kojega su danas predstavili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, direktorica Turističke zajednice  Grada Zagreba Martina Bienenfeld, predsjednik gradske skupštine Joško Klisović i Žaklina Troskot, predsjednica udruge zagrebačkih ugostitelja. 

Tomašević je naglasio kako je 2019. za Advent iznajmljeno 220 kućica od čega je grad zaradio četiri puta manje nego od sadašnjih 70 dodijeljenih na transparentnom gradskom natječaju. Ali novac, naglasio je Tomašević, nije glavni motiv promjene modela Adventa. Glavni razlog je politički. Tomašević i Klisović rekli su kako je cilj pokazati da se Advent može organizirati potpuno drugačije od koruptivnog modela bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Advent će početi paljenjem adventske svijeće na Manduševcu 27. studenog, a trajat će do 7. siječnja. Osim kućica, najavljeno je 120 koncerata, programa i izložbi na 15 lokacija u gradu. Klizališta na Tomislavcu više nema, a uvedeni su neki novi punktovi poput Mažuranca i Oktogona. Tema ovogodišnjeg Adventa je hrvatska baština kroz tradicijske igračke proizvedene u Zagrebu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.