Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vinodol od danas po promotivnim cijenama toči izvrsni Madirazzin grk Herakles. I još nekoliko dobrih vina ove važne pelješke vinarije

Zagrebački Vinodol već godinama provodi posebne promotivne vinske programe. Tijekon tih programa, koji traju dva do tri tjedna, u Vinodolu se predstsvljaju renomirane vinarije ili distributeri. Njihova se vina toče po povoljnim cijenama.

Od svih Vinodolovih vinskih programa u najboljem nam je sjećanju ostala promocija Louisa Roederera, kad se Roedereov briljantni Brut Premier  točio za 65 kuna za čašu.

Od četvrtka 11. studenog Vinodol predstavlja značajnu pelješku vinsku kuću Madirazza, koja funkcionira po negocijantskom načelu: obitelj Madirazza kupuje grožđe s Dingača i drugih položaja na Pelješcu kao i grožđe s dalmatinskih otoka, pa puni više od dvadesetak etiketa vrhunskih vina od kojih neki Dingači izlaze na tržište poslije desetak godina. 

Glavna zvijezda Vinodolove prezentacije Madirazzinih vina svakako je grk Herakles; neka godišta tog odličnog vina mogu konkurirati za Decanterove zlatne medalje. Važno je istaknuti da se grk u Zagrebu vrlo rijetko toči na čaše.

Osim Heraklesa tu su još i veoma dobri pošip Garbinada, elegantni Dingač Tramuntana i lakopitki plavac Maestral. Na aktualnom Vinodolom tjednom meniju od četvrtka se nalazi buncek s kiselim zeljem, jedan od vječnih favorita jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana. Među lakšim opcijama ističu se file grdobine u panko mrvicama s aiolijem, i fina terina od pilećih prsa s kremom od čičoke.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Vinodol od danas po promotivnim cijenama toči izvrsni Madirazzin grk Herakles. I još nekoliko dobrih vina ove važne pelješke vinarije

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min