Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gordon Ramsay preuzima propali talijanski restoran Jamiea Olivera

gordon ramsey liverpool

Jamie Oliver možda je postavio definiciju celebrity TV chefa i inspirirao cijeli svijet da kuha. Ali svaki biznis je maraton i na kraju pobjeđuje onaj s više pokrića. Lokalni mediji u Liverpoolu objavili su kako Gordon Ramsay otvara restoran u prostoru nekadašnjeg restorana Jamiea Olivera, koji je radio kao dio lanca Jamie Oliver’s Italian. 

Kao što smo već  pisali, širenje na restoranski biznis Jamiea Olivera umalo je otjeralo u bankrot. Restorani su mu bili mediokritetski, prostori su bili skupi i slavni TV chef je, nakon je posao spašavao ubacujući u njega dobar dio osobnog bogatstva, morao odustati. Kuhati na televiziji i voditi restoran nije isto.

Jamie Oliver autentična je televizijska zvijezda, chef kojega je stvorio BBC. Stažirao je kod Gennara Contalda i radio kao sous-chef u River Cafeu prije nego je restoran u Fulhamu dobio prvu zvjezdicu, da bi ga 1997. nakon pojavljivanja u jednom dokumentarcu BBC-jevi producenti angažirali za legendarnu seriju Goli kuhar.

Za razliku od Ramsaya, Gordon Ramsay je chef čiji su restorani dobili 16 Michelinovih zvjezdica, broj koji je nakon početka njegove televizijske karijere pao na sedam. Ramsay je iskusan chef koji je, eto, otkrio i talent za televiziju i biznis, pa preko obiteljskog holdinga  danas upravlja s 35 restorana u svijetu i širi posao u restoranima i na televiziji. Restoran Jamiea Olivera u Liverpoolu radio je deset godina, zatvoren je u svibnju 2019, a datum otvaranja Ramsayevog novog restorana Bread Street Kitchen u istom prostoru još nije najavljen.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.