Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Braća Benvenuti na promociji nove Santa Elisabette okupili su pola hrvatskog vinskog biznisa

benvenuti-santa-elisabetta-2021

U redu, ovaj je naslov simboličan, a ne doslovan. Međutim, ne sjećamo se ni jednog vinskog događaja unatrag dvije godine, na kojem se okupilo toliko ljudi iz vinskog i ugostiteljskog posla, kao u srijedu popodne na promociji Santa Elisabette iz 2017. godine.

Među dvjestotinjak uzvanika u riječkom Hilton Costabella Resortu, susreli smo distributere vina Gordana Mohora (Miva), Borisa Dešpoju (Atrox), Danijela Šarušića (Pago Croatia) i nekoliko  drugih. Pa ugledne restoratere poput Daniele Kramarić iz Voloskog, ali i Kreše Ledića iz Zagreba, kao i predstavnike najvažnijih hotelskih tvrtki, pa barem dvadesetak vinskih i gastro novinara… Sommelieri su se podrazumijevali. S mnogim se uzvanicima u gužvi koja je vladala u Hiltonu nismo uspjeli ni pozdraviti.

Ovakav odaziv na promociju  jednog vina dokaz je golemog ugleda koji Nikola i Albert Benvenuti uživaju na hrvatskoj vinskoj sceni. Taj je ugled apsolutno zaslužen, o čemu je posvjedočila i nova Santa Elisabetta, izvrsni teran s istoimenog položaja. Riječ je o jednom od najambicioznijih  i najekspresivnijih istarskih crnih vina, koje je svojom trećom berbom učvrstilo zasluženo prestižni status na hrvatskoj vinskoj sceni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.