Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Centru Zagreba približavaju se Sulejman Veličanstveni, Napoleon i Elizabeta. U Branimirovoj se otvara Crown Food & Bar

crown-1

U Branimirovoj negdje stotinjak metara iza pizzerie Franko’s prema centru Zagreba, nedavno se pojavio natpis Crown Food & Bar. Crown Food & Bar je fast food iz Sesveta koji svoja jela naziva po poznatim kraljevima, kraljicama, carevima, diktatorima i imperatorima iz antičke ali i relativno novije povijesti.

Crown Food & Bar tako prodaje hamburgere Julije Cezar, Aleksandar Veliki, Henrik Osmi i Napoleon, dok je tortilja dobila ime po Elizabeti prvoj. Vlasnik je očito zaljubljen u svoje povijesne heroje, pa ženoubojicu Henrika VIII opisuje kao ratnika i zavodnika.

Osim burgera i tortilja, Crown peče pizze koje začudo nemaju monarhističke nazive. Tu su još i sendviči i roštilj kao i velike porcije vafla i palačinka. Cijene su prilično niske, pa većina burgera i pizza košta manje od 40 kuna.

Glavni gastronomski argument ovog tematskog fast fooda bijeli je umak od češnjaka, koji se javlja u nekoliko najpopularnijih hamburgera i u tortilji sirote engleske kraljice. Iz opisa čokolada i vafla vidljivo je da među omiljene sastojke spadaju Linolada i smrznuto šumsko voće.

Crown se useljava u prostor u kojem je godima radio dosta grozni bistro Beštek. Čini se da Beštek dobiva dostojnog nasljednika. Crown spada u onu specifičnu vrstu turbo-folk fast fooda koji se uglavnom obraća klincima, uvijek je jeftin, često tematiziran i ne ulazi u fokus interesa ljudi koje zaista zanima hrana. Najpoznatiji predstavnik zagrebačkog turbo-folk fast fooda vjerojatno je mekPer’s. Zanimljivo je da je otvaranje Crowna u Branimirovoj prvi dolazak te vrste lokala bliže centru Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.