Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UGOSTITELJI KRIMINALCI HARAJU I U MAĐARSKOJ U pubu u Budimpešti gostu pokušali naplatiti račun od 4300 kuna

budimpesta

Često izvješćujemo o ekstremnim cijenama i pokušajima prevare gostiju na Hvaru, Mljetu ili u Dubrovniku, gdje su piratske ugostiteljske prakse godinama gotovo pa uobičajene. Međutim, primjer iz Budimpešte nadmašuje sve što smo ikad vidjeli u Hrvatskoj (osim nezaboravnog pokušaja jednog mljetskog restoratera-pirata da bocu plavca naplati 25 tisuća kuna).

Telegram, naime, piše o tome kako  je jedan strani turist sjeo u pub u centru Budimpešte i naručio neko jednostavno piće. Zatim su mu konobari počeli donositi pića koja nije naručio. Kad je siroti čovjek odlučio platiti, donijeli su mu račun od 210 000 forinti, što iznosi oko 4300 kuna.

Pošto je odbio platiti, počeli su mu prijetiti policijom. Policija je zaista došla i uhitila konobare, zbog prijevare. Pokazalo se da je policija već dulje vrijeme nadzirala taj pub, kao i više drugih lokala u centru Budimpešte, pa je uočeno da mnogi ugostitelji u mađarskom glavnom gradu organizirano varaju turiste. Vlasnici inkriminiranog puba vode još dva bara u centru Budimpešte.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.