Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Davor Božinović najavio je da će policija kontrolirati provedbu epidemioloških mjera u kafićima i restoranima

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj je sjednici Vlade kazao da će policajci kontrolirati kako se provode epidemiološke mjere u ugostiteljskim objektima.

Zasad nije sasvim jasno na što je sve gospodin Božinović mislio. Naime, razmak među stolovima poštuje se u svim ozbiljnijim restoranima, ali se često krši u kafićima, jer većina kafića nema uvjete za propisani razmak. U Zagrebu, Istri i na Kvarneru konobari i kuhari redovito nose maske. No, u Dalmaciji i Slavoniji osoblje vrlo često ne nosi maske. Nismo sigurni što tu policija može učiniti. Logično je pretpostaviti da bi glavna meta policijskih kontrola moglo biti poštovanje radnog vremena. Premda se lokali moraju zatvarati u ponoć, ne baš mali broj kafića i barova radi dulje. No, u ovom trenutku, kad imamo zaista ogroman broj zaraženih, prijetnja policijskim kontrolama u kafićima i restoranima potpuno je promašena.

Posve je jasno da je Vlada morala uvesti covid potvrde kao preduvjet za ulazak u sve ugostiteljske objekte, kao što je to napravljeno u većini civiliziranih zapadnih zemalja. Nažalost,  Vlada se previše plaši reakcije onih birača, koji se suprotstavljaju  cijepljenju, da bi proširila korištenje covid potvrda. Što je doslovno tragičan primjer neodgovornog ponašanja vlasti u kriznim situacijama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.