Chef Mate Janković na svom je Instagram profilu objavio da uskoro u centru Zagreba otvara tapas bar. Janković, koji je karijeru počeo na Kvarneru, u Plavom podrumu i opatijskoj Bevandi, nakon angažmana u prvoj sezoni hrvatskog MasterChefa fokusirao se na televiziju.
Iako godinama povremeno gostuje u restoranima, a jedno je vrijeme bio angažiran i u zagrebačkom street food lokalu Kralj kobasa, tapas bar mu je, napisao je na Instagramu, oduvijek bila velika želja.
“Također mi je želja bila da Hrvatska gastronomija i najbolji njeni sastojci budu prvom planu,” piše Janković. Na vinskoj karti najavljuje vina autohtonih hrvatskih sorti lasine, babića, plavine, pušipela, maraštine, gegića, debita…U ponudi će biti i vrhunski domaći sirevi i suhomesnati proizvodi. Janković je podijelio i nekoliko tapasa na kojima trenutno radi: profiterol punjen dimljenom basom, ličkom pastrvom, hrenom, koprom i ikrom pastrve, kroket od dalmatinskog pršuta, gougere s kremom od paškog sira, njok punjen pašticadom i slično.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.