Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlada za desetak dana uvodi covid potvrde za kafiće, restorane i shopping centre?

Index.hr javlja da se za desetak dana uvode covid potvrde za ulazak u restorane, kafiće i shopping  centre. Ta je Vladina odluka očekivana. Epidemija je danas i službeno ponovno   eksplodirala s više od 3100 novozaraženih. Broj umrlih već je mjesec dana tragično visok.

Hrvati se i dalje ne žele cijepiti, kao ni Srbi ili Latvijci, za razliku od Danaca ili Talijana koji su se masovno cijepili

Prilično je jasno da Vlada mora poduzeti određene mjere ako se trend rasta broja zaraženih nastavi, a zasad nažalost ne vidimo ni jedan razlog zbog kojeg se trend snažnog rasta ne bi nastavio. Potpuno je izvjesno da novi lockdown ne dolazi u obzir, jer bi bio ekonomski i psihološki  neizdrživ.

Što je alternativa? Čini se da su covid potvrde za sva mjesta gdje se okuplja veći broj ljudi jedini Vladin instrument da spriječi novo masovno rasplamsavanje zaraze. Što znači da bi se covid potvrde uskoro mogle proširiti na restorane, shopping centre i kafiće. Tako je uostalom u većem dijelu Europske Unije i Sjedinjenih Država.  Zapravo je neobično da Vlada već ranije nije uvela covid potvrde za sva mjesta javnog života.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.