Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefa Bernarda Koraka i njegov tim Predsjednik je pozvao da kuhaju u Vili Prekrižje. Objavili su meni

korak-prekrizje

Chef Bernard Korak i njegov tim iz restorana/vinarije Korak s Plešivice na Instagramu su objavili da su nedavno kuhali u predsjedničkoj Vili Prekrižje. Korak je meni pripremao na poziv Predsjednika Republike Zorana Milanovića.  

“Naš je tim danas imao veliku čast kuhati za Predsjednika i njegove goste. Preselili smo restoran u Vilu Prekrižje i sastavili meni koji daje mali uvid u ono što može ponuditi plešivička regija, naglašavajući terroir s fokusom na mikrosezonu. U pairing s vinima uključili smo tri mušketira s Plešivice,”objavili su Korakovi na Instagramu.

Na meniju su bili pastrva sa samoniklim biljem, rajčicom i usoljenim limunom za predjelo, drugo jelo činili su rajčica i skuta sa šafranom i maslinovim uljem, za glavno jelo Bernard Korak pripremao je divljač, jelena sa smokvama, bermetom i peršinom, a desert od šipka, borovice, tamne čokolade i rogača. Točili su se Korakovi Blanc de Blancs pjenušac i Sauvignon Kamenice, Šemberov Rajnski Rizling, uz glavno jelo Korakov Crni pinot iz starih vinograda a za kraj Tomčev Traminac Amfora. Zoran Milanović jedini je političar koji u protokol uključuje relevantni dio hrvatske restoranske scene.

Kao premijer je  2013. povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju pozvao je Dina Galvagna, tada chefa avangardne Pete četvrtine, da pripremi gala večeru za strane državnike i predstavnike hrvatskog državnog vrha. Restoran Korak, koji je zbog pandemije u punom formatu proradio tek ove sezone, prvi je fine dining restoran na Plešivici, vinskoj regiji u zagrebačkom susjedstvu koja u idućih nekoliko godina priprema kvantni skok u statusu i kvaliteti vinske i gastronomske ponude.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.