Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Ljubljani se od 6. do 8. studenog održava European Food Summit

petrini-ros

Ovogodišnje izdanje European Food Summita, najvažnijeg slovenskog gastro kongresa, održat će se u Ljubljani od 6. do 8. studenog.   Zbog angažmana velikih europskih imena poput Andree Petrinija i Ane Roš, vrlo zanimljive slovenske gastro scene, angažmana lokalnih turističkih zajednica i vlasti i jakih sudionika prvog izdanja, European Food Summit koji organizira obitelj Jezeršek, od početka je uvršten među važnije europske kulinarske događaje, a riječ je o vrlo jakoj konkurenciji.

Pandemija je prekinula taj zamah pa se slovenski kongres tek sada vraća u svoj puni program. ”Priznajmo, bit će ovo zeznut, emotivni događaj kad konačno svi ponovno stignemo u Ljubljanu u studenom. Kad se vidimo, oči u oči, i počenmo razgovarati nakon svega ovog ludo dugog i bolnog vremena,” rekao je u najavi glavni kurator summita Andrea Petrini, “I onda u našim očima pogledajte koliko su nas ova teška vremena promijenila i promijenila su svijet zajedno s nama.” 

Uz zanimljiv multidisciplinarni sadržaj Simpozija koji stvaraju chefovi, umjetnici, novinari i znanstvenici, trodnevni program obuhvaća Gourmet Crawl Ljubljana, gastronomsko-kulturno razgledavanje Ljubljane, gala večeru, izlete I Feel Slovenia i masterclassove slovenskih kuhara.  

“Pitat ćemo se nova, drugačija pitanja, možda postići kompromise ili otkriti da je upravo planinska kuhinja budućnost gastronomije, možda će se roditi nove ideje,” najavljuje chefica Hiše Franko Ana Roš.   Ulaznice za European Food Summit možete potražiti OVDJE.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.