Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljski Cabernet Merlot iz 2019. osvojio je drugo mjesto na natjecanju Emozione del Mondo Merlot e Cabernet u Bergamu

Vinarija Belje još je jednom potvrdila da je Baranja idealan terroir za klasične crne sorte. Na ovogodišnjem natjecanju cabernet sauvignona i merlota u Italiji, beljski cuvee cabernet sauvignona i merlota iz 2019. godine osvojio je izvrsno drugo mjesto s 91 bodom. Vinarija Belje dobila je ukupno tri zlatne medalje na ocjenjivanju Emozione del Mondo Merlot e Cabernet, koje se već sedamnaest godina održava u Bergamu.

Osim Cabernet Merlota, zlata su osvojili beljski Goldberg Red i Merlot iz berbe 2019. Goldberg Red vjerojatno je najbolje crno vino dosad proizvedeno u istočnoj Hrvatskoj. Za nekoliko godina, kad tanini omekšaju, i kad se zaokruži, Goldberg Red bit će kandidat za najviša svjetska priznanja, uključujući i Decanterove platinaste medalje. Cabernet Merlot u ovom je trenutku pristupačniji, pa je vjerojatno zato u Bergamu dobio više bodova od Goldberg Reda.

Na natjecanju u Bergamu sudjelovalo je 220 crnih vina iz 22 zemlje, uključujući i vina iz prominentnih bordoških apelacija. Beljski Cabernet Merlot, pun aroma crnog voća i čokolade, ušao je i među petnaest najboljih vina prema izboru novinara koji su pratili ocjenjivanje u Bergamu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.