Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MALO MASOVNIJA LISTA 5 najboljih industrijskih piva u hrvatskim supermarketima

piva-industrijska-top-lista

Uglavnom pijemo domaće craftove i belgijska trapistička piva. I Duvel, gdje god ga nađemo. No, izvan širokog ali ne baš svugdje dostupnog svijeta craftova postoji čitav niz vrlo dobrih industrijskih piva (kao i dosta groznih o kojima smo nedavno pisali) . Evo naših pet industrijskih favorita 

1. Pilsner Urquell, Češka

piva-supermarket-pilsner-urquell

Ovo je pivo ozbiljno gorko, s intenzivnim okusom, osvježavajuće, puno hmelja i lijepo pjeni. Pilsner Urquell omiljeno je industrijsko pivo jednog od utemeljitelja hrvatskog craft pivarstva.

2. Paulaner Salvator, Njemačka

paulaner-salvator-1

Prvi put skuhan krajem 19. stoljeća, Salvator je moćno, gusto, baršunasto crveno pivo sa 7,9 posto alkohola i prepoznatljivom aromom tamne čokolade. Perfektno za steakove.

3. Budweiser, Budvar, Češka

budweiser-limenka

Budweiser je još jedan klasičan osvježavajući pjenušavi češki lager, koji među ostalim jako dobro ide uz roštilj. Ne pomiješati s američkim Budom, koji spada među najbezokusnija piva na svijetu.

4. Guiness Draught, Irska

guinness-draught

Guiness Draught prodaje se u posebnim limenkama koje bi kupcu trebale omogućiti iskustvo točenih piva. Pjena zaista jest intenzivna i gusta, pivo je kremasto, s aromama kave i čokolade. Guiness je osnovsm krajem 18. stoljeća i premda je već dugo jedno od najmasovnijih piva na svijetu, uspio je zsdržati dignitet.

5. 8×6 Bavaria, Nizozemska

bavaria-8-6-

Bavaria je jedna od niza pivovara nizozemske obitelji Swinkel, koja posjeduje i čuveni La Trappe. 8×6 u prepoznatljivim crnim limenkama visoko je alkoholno pivo punog tijela i dugog, naglašeno maltiranog afrertastea.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.