Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poznati marketingaš Krešimir Macan suvlasnik je Matrixa, novog zagrebačkog restorana

Sinoć je svečano otvoren Matrix, novi zagrebački restoran smješten u kompleksu uredskih zgrada Matrix na Slavonskoj aveniji. Matrix u stvarnosti radi već pet tjedana, no u petak navečer održana je promotivna večera u povodu otvorenja, na kojoj se okupilo dosta novinara i uglednih vinara poput Vlade Krauthakera i Klaudija Tomaza.

Matrix je industrijski uređen prostor čiju poluotvorenu kuhinju vodi 27-godišnji chef Marko Jantolek, kojeg zagrebačka publika poznaje iz bistroa Pod zidom. Salom upravlja sommelierka Manuela Maras.

Chef Marko Jantolek i sommelierka Manuela Maras

Meni na sinoćnjoj večeri sastojao se od pet logično složenih sljedova: plava tuna s kimchijem i hladnim rezancima sa sipinim crnilom, vrganji s dva sira iz Kumparičke. romb s tartufima i ikrom pastrve, goveđe rebro s palentom i pečenim kukuruzom, tamna čokolada s maslinovim uljem i mandarinom.

Hranu, međutim, nije imalo smisla procjenjivati jer masovke sa stotinjak gostiju ne služe za degustaciju nego za druženje. Manjinski vlasnik Matrixa poznati je PR-ovac i marketingaš Krešo Macan, kojem je ovo prvi ulazak u ugostiteljski biznis. Većinski je vlasnik Mario Stipanović, IT-jevac, koji posjeduje nekoliko uredskih restorana, kao i dva javna restorana na moru i Savicu Eatery u Zagrebu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.