Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LONDON CALLING Chef Björn Frantzén iduće godine otvara restoran u Harrodsu, Cedric Grolet otvara slastičarnicu kraj Hyde Parka

frantzen-g

Švedski chef Björn Frantzén u restoranu Frantzén u Stockholmu ima tri Michelinove zvjezdice, a Frantzén nedavno proglašen šestim najboljim restoranom na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants. Vijest o Frantzénovu dolasku u London izazvala je dosta oduševljenja u britanskim gastro medijima. 

Björn Frantzén restoran će otvoriti iduće godine u Harrodsu. Najluksuznije europske robne kuće počele su se natjecati u dovođenju najboljih svjetskih chefova. Pariški Samaritaine pozvao je chefa Arnauda Donckelea za otvori chef’s table u hotelu Cheval Blanc integriranom u robnu kuću, lionski chef Mathieu Viannay već je otvorio u Samaritaineu, braća Pourcel pripremaju otvorenje mediteranskog restorana na katu sa ženskom dizajnerskom odjećom u robnoj kući Galeries Lafayette na bulevaru Haussmann.  

Björn Frantzén na Knightsbridgeu će postaviti restoran drugačijeg koncepta od švedskog. “Radio sam u Engleskoj na početku karijere, zaista imam vrlo jasnu ideju što tamo raditi, London je jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu pa se dobro vratiti tamo. U posljednjih nekoliko godina u Londonu mi se pojavilonekoliko projekata i prilika, no dosad se nijedan nije ostvario. Čast mi je što mogu otvoriti jednu od najpoznatijih svjetskih institucija, u Harrodsu,” izjavio je Frantzén povodom vijesti o dolasku u London.

Još jedno veliko europsko ime otvara u Londonu, pariški slastičar Cedric Grolet otkrio je da će svoju prvu slatičarnicu izvan Francuske otvoriti upravo u Engleskoj. Štoviše, već tjednima na svom Instagram profilu ima nagradnu igru za pratitelje koji pogode lokaciju. Zasad je otkrio da će slatičarnica biti u “prekrasnom hotelu s pogledom na veličanstveni park”.

Grolet je plan potvrdio početkom rujna kada je u pop-up programu u londonskom Harrodsu predstavio neke od svojih kultnih kreacija iz Le Meuricea. “London je moj prvi izbor za otvaranje nakon Pariza, jedan od mojih omiljenih gradova,” rekao je Grolet. Nagađa se da će otvoriti u hotelu Dorcherster, s poglednom na Hyde Park, a li na Park Laneu u Dorchesterovu susjedstvu nalazi se još nekoliko luksuznih hotela..

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.