Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U senzacionalnom ugođaju istarskog Dvorca Belaj, Metro je dodijelio ovogodišnje Michelinove zvjezdice za Hrvatsku

U utorak popodne u Dvorcu Belaj dodijeljene su ovogodišnje Michelinove zvjezdice za Hrvatsku. Opušteni party kojeg je organizirao hrvatski Metro, počeo je u vrtu dvorca podignutog 1575. godine.

Dvorac Belaj, smješten u brdima prema Cerovlju, okružen vinogradima s kojih dolaze vrlo dobra vina Chateau Belaj, jedno je od najljepših mjesta zelene Istre.

U Belajevu vrtu rezali su se vrhunski istarski pršuti i kobasice, Latusovi su se sirevi fino slagali s vinima Žana Bellaya, a neki od najboljih hrvatskih kuhara, restauratera i sommeliera motali su se između stolova s lijepo prezentiranim snackovima ; za hranu i ugođaj bio je zadužen Boris Ružić, uspješni istarski dizajner i privatni chef.

 Oko pola šest popodne gužva iz vrta prenijela se u jednu od povijesnih dvorana Dvorca Belaj, gdje su Imre Horvath, predsjednik Metroa Hrvatska i Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodijelili preporuke, Bib Gourmand i zvjezdice za 2021. godinu. Atmosfera je bila vesela, nogometno navijačka i puna entuzijazma.

Boris Ružić

Poslije dodjele priznanja, uzvanicima je poslužena četverosljedna večera, koju je pripremio renesansno talentirani Boris Ružić.

Predsjednik Uprave Metro Cash&Carry Hrvatska Imre Horvath

Zanimliivo je i važno da se u svečanost dodjele zvjezdica video linkom uključio i Michelinov urednik Tommy Maussin, glavni direktor Michelina za Europu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.