Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Roštiljarna Gladne oči u Savskoj privremeno je zatvorena

gladne-oci-1

Gladne oči u Savskoj ne rade već nekoliko mjeseci, ali se tek nedavno uz njihov profil na Googleu pojavila oznaka privremeno zatvoreno. Gladne oči u Savskoj dio su istoimenog lanca roštiljarni. koji se proširio sve do Pakoštana.

Prve Gladne oči u širem centru Zagreba otvorile su se prije trinaest ili četrnaest godina u Cvjetnom naselju. Hrana je bila jedva prosječna ili lošija od prosječne, a osobito nas je zabavila činjenica da smo na vinskoj karti ugledali  Dom Perignon. Ako postoji vino koje roštiljarna ne smije držati, to je valjda Dom Perignon.

Ne znamo nikoga tko bi želio piti Perignon uz ćevape, osim bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Gladne oči u Cvjetnom nisu dugo trajale, jer su se susjedi bunili zbog preglasne noćne buke. Pa se restoran preselio u Savsku 129, blizu sada napuštenog Vjesnikova nebodera.

Gladne oči otvorile su restorane i u Korčulanskoj i u Sesvetama, pa naposljetku i u Pakoštanima. Prije par godina pričalo se o otvaranju franšize u Šibeniku.

Gladne oči uspjele su receptom tipičnim za većinu hrvatskih roštiljarni tog vremena: goleme porcije, masno meso niže kvalitete, niske cijene. Današnja je scena uspješnih roštiljarni mnogo naprednija i kulinarski neusporedivo kvalitetnija nego prije desetak ili samo pet godina. Gladne oči pokušavaju se prilagoditi novim vremenima i uvođenjem pizze, kao u restoranu u Sesvetama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.