Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slavonski ekološki brand Biobrdo sudjelovao je na Bioexpu, novom velesajmu prirodne hrane u Varšavi

biobrdo-varsava-g

Biobrdo je ambiciozni brend tvrtke BBOil iz Bijelog Brda, koji proizvodi hladno prešana ulja od badema, lješnjaka, suncokreta, lana, konoplje i repice. Neka od tih ulja imaju iznimnu gastronomsku vrijednost. Posebno je važno naglasiti da na hrvatskom tržištu ne postoje pouzdani proizvođači delikatesnih ulja od badema i lješnjaka koji raspolažu dovoljnim količinama tih ulja. 

Biobrdo također proizvodi i zdrava brašna. Portfolio bi se uskoro mogao proširiti na ulja od oraha i koštica grožđa. Bioexpo Warsaw jedna je od najvećih europskih smotri organski proizvedene hrane.

bioexpo
biobrdo-expo

Bioexpo se održao krajem prošlog tjedna u Varšavi, a sudjelovalo je 250 izlagača iz 14 europskih zemalja. Na sajmu je sudjelovalo čak 18 tisuća poslovnih posjetitelja, što je fascinantno visoka brojka. Biooexpo je trajao četiri dana, od 30. rujna do 3. listopada. Prva su dva dana bila posvećena business to business formatu, a subota i nedjelja bili su otvoreni za privatne posjetitelje.

Utemeljitelji Bioexpa na svojim internetskim stranicama kažu kako im je cilj da njihov sajam postane središnji događaj posvećen zdravoj hrani u srednjoj i istočnoj Europi. S obzirom na golem broj sudionika koji se prošlog tjedna okupio u Varšavi, čini se da će im uspjeti. Uz sajam, organizirana su i Konferencija o organskoj hrani i Kongres Bioexpo. Hrvatska zasad nema mnogo profesionalnih, zaista ozbiljnih proizvođača prirodne hrane.

Zaista je dobro što se Biobrdo odlučilo predstaviti na varšavskom Bioexpu: hrvatske firme koje bave zdravom hranom trebale bi redovito prisustvovati  takvim događajima. U krajnjoj liniji, hrvatska biološka maslinova ulja, poput San Antonija ili Zlatne Šoltanke, kao i hrvatska kontinentalna biološka ulja, poput proizvoda Biobrda, spadaju među prestižne naše gastronomske proizvode, koje valja promovirati na svim relevantnim međunarodnim smotrama, poput varšavskog Bioexpa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.