Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dabiz Muñoz u Barceloni otvara fast food lokal bez konobara, koji će visoku kuhinju prodavati za 30 eura

dabiz-munoz

Dabiz Muñoz, najbolji chef na svijetu u zadnjem izboru The Best Chef Awards, u Barceloni otvara fast food lokal. Dobro, ne baš pravi fast food, već fine dining prerušen u fast food ili “high tech restoran bez osoblja u kojem će ljudi moći jesti inovativnu hranu za normalan novac” kako je chef nedavno opisao u jednom intervjuu.

Muñoz kaže da je sve svoje projekte, od bistroa preko dostave do evo sada fast food lokala, pokrenuo kako bi zaradio dovoljno novca za održavanje svog glavnog restorana DiverXO u Madridu, u kojem ima tri Michelinove zvjezdice. Neke je restorane ugasio, a one koji mu donose dovoljno novca ili ga inspiriraju poput programa dostave, i dalje vodi. Fast food restoran zvat će se GoXo Barcelona i Muñoz obećava da će njime razbiti mnoge klišeje.

Za početak, neće se zvati restoran. Bit će to lokal s 40-50 mjesta, više vani nego u sali, u kojemu neće biti ni konobara ni rezervacija. Gosti će jela preuzimati na šanku i morat će čekati u redu. Muñoz kaže da je razvio sistem s kojim se neće dugo čekati. Prosječna cijena jela bit će vrlo popularna, između 25 i 30 eura, dosta povoljno za  “visoku kuhinju u stilu fast fooda”.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.