Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Martićeva postaje health food district. Otvoren je Fetiš, bar s desetak slanih i slatkih bezglutenskih jela

Prije nekoliko godina Martićeva ulica pokušavala se brendirati kao zagrebački design district, što zbog mnogo objektivnih razloga baš i nije uspjelo. Sada se, međutim, ova živopisna ulica koja povezuje Kvatrić i Draškovićevu, opravdano može nazvati health food districtom, kvartom zdrave hrane.


Na uglu Martićeve i Baureove prošlog je ponedjeljka otvoren Bistro Fetiš. Radi se o lijepo uređenom kafiću s desetak slanih i slatkih jela. Svako je jelo označeno kao gluten free, a simpatični konobar rekao nam je da ne koriste ni rafinirani šećer. Sva peciva, kruh i slastice peku se na licu mjesta, u kuhinji iza prostora za goste.


Fetiš trenutno nudi nekoliko sendviča s briošom (avokado, dimljeni losos) sendviče s focacciom, dva quichea, sirnicu, zdjele svježeg voća s granolom, banana bread i još par kolača. Cijene se kreću od 13 do 35 kuna. Vinska lista prilično je dobra: Bolfan, Testament, Miloš, Korlat, Damjanić, Šoškić, Kolarić plus Tomčevi pjenušci. Među pivima ističe se C 4.


Fetiš, dakle, prodaje bezglutensku hranu i ne koristi rafinirani šećer. Samo tristo metara prema centru u istoj ulici, nedavno je otvoren Kata Brunch Bar, koji također nudi isključivo bezglutensku hranu. Između Fetiša i Kate smjestili su se veliki Bio&Bio i manji Garden, dvije trgovine sa zdravom hranom.

Dakle, u svega par stotina metara nalaze se čak četiri lokala posvećena zdravoj hrani. Martićeva je, eto, postala zagrebački health food district.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.