Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZAPISI IZ PUNOG ROVINJA ‘Radimo kao da je srpanj a ne kraj rujna’

wmf-tdr

Rovinj je predzadnjeg vikenda u rujnu bio prepun. U subotu ujutro na Adriaticovoj terasi nije bilo slobodne stolice. Dok smo šetali do sve boljeg restorana Blu, vidjeli smo stotine ljudi na plažama; mnogi su se kupali. U petak oko dva u bistrou Rio jedva su nam našli slobodan stol. Usred ručka u restoran je ušao jedan mlađi visoki gospodin, tipični zagrebački marketingaš, i rezervirao stol za osmero za večeru. 

Okej, u Rovinju je ovoga vikenda bila gužva i zbog održavanja Weekend Media Festivala: valjda svi zagrebački marketingaši i PR-ovci preselili su se u Rovinj. 

Ali i bez Weekend Media Festivala Rovinj bi bio prilično dobro popunjen. I više od toga. “Lani smo radili penzionerski a ove godine udarnički,” kaže Davide Kmet, Riov maitre d. “Grand Park je potpuno bukiran,” obavijestio nas je chef Jeffrey Vella,” a u Grand Parku ne odsjedaju ljudi s Weekend Media Festivala . Oni su skolniji Loneu,” rekao je Vella.

Grand Park je u petak navečer organizirao svečani privatni buffet za stotinjak Nijemaca iz visokog društva, uključujući bivšeg ministra financija i gospošu koja je izravni potomak Otta Von Bismarcka. Naš hotel, mali ali šarmantni Melegran , također je bio posve pun.

Jeffrey Vella, čovjek koji nadzore stotinjak Maistrinih restorana, zna skoro sve o stvarnom stanju turističkog prometa u Rovinju. “Ovoga rujna radi se kao da je srpanj,” procjenjuje Vella. Ako je to točno, a po vizualnim dojmovima čini da Vellina procjena jest točna, rujan 2021. pokazao je da je rovinjska kombincija višeg hotelskog luksuza i demokratskog, šire dostupnog smještaja s mjestimično izvrsnom gastronomijom i prihavljivim cijenama, model održivosti jadranskog turizma izvan ljetnih mjeseci.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.