Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Drugi Acrobat Portfolio Tasting, spektakularni festival velikih svjetskih vina, održat će se u Opatiji 19. veljače 2022.

apt-g

Sredinom veljače 2020. par dana uoči početka pandemije, u zagrebačkom Hiltonu u Radničkoj okupili su se brojni veliki svjetski vinari, poput Roberta Voerzia, Gaie Gaje i Marjana Simčiča. Te je subote održan prvi Portfolio Acrobat Tasting.

Riječ je o vinskoj smotri za profesionalce koju organizira Dino Kušen, vlasnik Acrobata, tvrtke specijalizirane za uvoz vrhunskih, rijetkih i skupih vina.

Uagrebački Portfolio Tasting, na kojem su sudjelovali vlasnici ili menadžeri brojnih vinarija s kojima Kušen radi, pretvorio se u najspektakularniju vinsku smotru ikad održanu u Zagrebu.

Iduće se godine spektakl seli u Opatiju. 19.veljače 2022. u opatijskom hotelu Ambasador održava se drugi Acrobat Portfolio Tasting na kojem su sudjelovanje potvrdili Gaja, Voerzio, Sassicaia, Ornellaia, Vega Sicilia, Billecart Salmon, Pontet Canet i niz drugih klasičnih svjetskih vinarija, čija vina Acrobat distribuira u Hrvatskoj (usput govoreći, na police Acrobatovih vinoteka došao je i Le Pin).

Ovaj svjetski relevantan događaj značajan je ne samo za hrvatsku vinsku, restoransku i hotelsku industriju nego i za Opatiju, koja je u veljači uglavnom uspavana. Treći Acrobat Tasting Portfolio održat će 2024. godine u Rovinju ili u Dubrovniku..

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.