Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ponedjeljak je otvorena druga zagrebačka Mangia, trgovina sa šire dostupnim talijanskim delikatesama

mangia-1

U Tomašićevoj ulici, odmah na uglu s Martićevom, prekjučer je otvorena druga Mangia. Prva Mangia u Medulićevoj ulici pokazala se prilično uspješnom.

Mangia je dućan talijanskih salama, pršuta, šunki i sireva srednje klase, koji se prodaju po šire prihvatljivim cijenama u usporedbi s Bonkulovićem. No, Mangia ni ne pokušava biti luksuzni delikatesni dućan, nego trgovina koja masovno popularne talijanske suhomesnate proizvode i sireve prodaje po, recimo to tako, demokratskim uvjetima.

Mangia nudi tri vrste pršuta koji se režu pred gostima, uključujući i culatu, manje poznatu verziju slavnog culatella. Među sirevima dominira šest ili sedam vrsta pecorina, dok je najstariji parmezan odležan samo trideset mjeseci; Spar katkad drži parmezan star 36 mjeseci.

Osim suhog mesa i sireva, Mangia prodaje raznovrsno marinirano povrće, foccacie, tjesteninu i slastice. Cijela je jedna polica posvećena Nutelli.

Mangia nema puno veze s ozbiljnom gastronomijom osim u dva ili tri slučaja, ali je riječ o pametnom konceptu, koji bi morao jako dobro funkcionirati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.