Jadranka u Vukovarskoj dosta je specifičan lokal. Tehnički govoreći, riječ je o zalogajnici opće prakse koja živi od brzih ručkova. Jadranka prodaje oko stotinjak ručkova dnevno u ne baš velikom prostoru. Jadranka se sadržajno razlikuje od svih drugih zagrebačkih zalogajnica.
Jadranka, naime, na čaše toči šampanjac Veuve Clicquot (i to po najnižoj cijeni u gradu) i još pedesetak vina na čaše. Jadranka je vjerojatno jedina zagrebačka zalogajnica koja svakodnevno servira francusku gusju jetru.
To je sve moguće zato što je Jadranka u vlasništvu MIVE, jednog od vodećih distributera vina i jakih pića u regiji. MIVA uvozi Veuve Clicquot, ali i foie gras čuvene tvrtke Rougie. No, osim što u formatu zalogajnice drži luksuznu robu po niskim cijenama, Jadranka katkad iznenađuje neočekivao dobrim kuhanjem.
Danas smo u Jadranki ručali pašticadu (90 kuna) čije je meso bilo toliko meko da se moglo rezati vilicom. Umak je bio veoma ukusan, višeslojan s finim balansom slatkoće i kiseline.
Jedino njoki nisu baš uspjeli: imali su nedostatno čvrstu teksturu, kao da su napravljeni od vodenastog krumpira. No i njoki su bili dovoljno korektni da ne pokvare zaista odličan dojam koji ostavlja Jadrankina pašticada. Prije pašticade popili smo čašu šampanjca, a uz putrasto mekanu govedinu nekoliko čaša Galićeva Crnog pinota.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.