Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas se na gljivarijadi u Fužinama bira najljepši vrganj. Zvuči dražesno, ali potrebno je učiniti korak više

vrganji-ubrani

U subotu se od ranog jutra u Fužinama održava Gljivarijada, manifestacija koja bi trebala ojačati turistički potencijal Gorskog kotara.

Gljivarijada se sastoji od dva dijela. Prvo se ujutro ide u šumu da bi se skupilo što više gljiva. Popodne se prikupljene gljive izlažu i pregledavaju, pa se dodjeljuju nagrade za najljepši vrganj i najviše ubranih gljiva.

Gorski kotar ove je sezone po prvi put postao visoko poželjna, ozbiljno komercijalna turistička destinacija. Šumske gljive i divlje bobičasto voće najjači su gastronomski argumenti Gorskog kotara, pa ne bi bilo loše da se spektakulariziraju.

Lokalna turistička zajednica mogla bi za iduću Gljivarijadu organizirati natjecanje za najfinija jela od vrganja i drugih šumskih gljiva, na kojem bi sudjelovali najpoznatiji kompetentni hrvatski chefovi. Chefovi bi, nadalje, mogli održati majstorske radionice o pripremi šumskih gljiva.

Takvo bi natjecanje u Gorski kotar privuklo stotine gostiju iz Zagreba, Rijeke možda i Ljubljane, te bi pridonijelo jačanju goranske gastronomije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.