Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nema više O’Hare, najvažnije zagrebačke pizzerie novog doba

Danas oko jedan parkirali smo u ulici Ivane Brlić Mažuranić, preko puta legendarne pizzerije O’Hara. Htjeli smo ručati svojedobno najbolju pizzu u Zagrebu. O’Hara je, međutim, zaključana. Vrtne stolice povezane su žicom, dok je interijer pun raznih sanduka.

Na crnoj ploči piše da dostavljači mogu preuzeti pizzu iza zgrade. O’Hara, dakle, definitivno ne radi za goste.

Početkom srpnja vidjeli smo da se s O’Harom dešava nešto loše. Prošli smo ulicom Ivane Brlić Mažuranić oko deset navečer, pizzeria je bila u mraku. Mislili smo da su otišli na raniji godišnji, ili da su privremeno zatvoreni zbog promjene vlasništva. Zatim smo nekolilo puta nazival  broj s O’Harina službenog weba i Facebook stranice. Telefon je bio isključen. Pa smo napokon ponovno otišli u O’Haru, koje međutim trenutno nema.

Prije šest godina Marin Vanjak je u O’Hari pekao prvu pravu hrvatsku napoletanu. Pred O’Harom su se stvarali redovi. Ni jedna upmarket pizzeria u Zagrebu, osim Karijole prije petnaestak godina, nije bila toliko popularna. Marin Vanjak i O’Hara stvorili su scenu pizze napoletane u Hrvatskoj.

Prije otprilike godinu i pol dana O’Hara je  izgubila svoj superiorni status među zagrebačkim  pizzerijama, da bi se napokon zatvorila.

Ne znamo zašto na O’Harinoj web stranici kao ni na društvenim mrežama ne piše da je pizzeria zatvorena za goste. Dostavni je meni pun neobičnih jela, poput pizze s konjetinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.