Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovako izgledaju pobjednici nakon što su u epskom finalu Okršaja ljutomana pojeli desetak milijuna scovillea

volim-ljuto-hot

Okršalj ljutomana, natjecanje u jedenju ekstremno ljutih papričica koje organizira Volim ljuto, tradicionalno je najzanimljiviji događaj Zagreb Burger Festivala. Ovogodišnji finale dugo će se pamtiti. Konkurencija je bila toliko jaka da su na kraju proglašena dvojica pobjednika. Zvonimir Ištuk i Petar Steinberg pojeli su svih 9 papričica na natjecanju, kao i trećeplasirani Ilija Vasić koji je s njima ušao u finale. Natjecanje se odvija ovim redom: 

U obzir treba uzeti da se ljutina akumulira kako natjecatelji prelaze na sve ljuće papričice, tako da je posljednje, najljuće papričice još teže jesti. Nakon ove liste nevjerojatne ljutine, Ištuk i Steinberg u dodatnom krugu za pobjednika pojeli su još svaki po tri Carolina Reapera, što je zaista dovoljno da obojica uđu u Hall of Fame Okršaja ljutomana.

Za nagradu su osim bragging rightsa dobili i ozbiljne zalihe izvrsnih ljutih umaka Volim ljuto. “Čestitamo aktualnim najljućim jezicima Hrvatske, kao i svim sudionicima, i iskreno se nadamo da nikad više neće morati proći kroz ovako nešto,” napisali su Volim ljuto u Facebook objavi s finala.

Foto/Volim ljuto Facebook

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.