Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Yotam Ottolenghi pokrenuo je YouTube kanal Ottolengi Test Kitchen

Yotam Ottolenghi, jedan od najutjecajnijih chefova  kada je riječ o kućnom kuhanju, opokrenuo je YouTube kanal Ottolenghi Test Kitchen (OTK). Ottolengi je napisao niz kuharica neke od kojih (Plenty, Jerusalem, Flavour) su apsolutni bestseleri u svom žanru.

Ključni za Ottolengijev uspjeh su jednostavne tehnike, puno povrća i fantastične kombinacije okusa inspirirane većinom bliskoistočnom kuhinjom. Ottolenghi je i vlasnik lanca delikatesnih trgovina. Novi YouTube kanal prati izlazak Ottolengijeve nove knjige Shelf Love koja izlazi 28. rujna. Osim Ottolenghija u videima na OTK kanalu nastupaju njegovi suradnici.

Koncept serijala temelji se na vječnom pitanju “a što ćemo za večeru?” a odgovori su uglavnom recepti iz knjige Shelf Love, kuharice koja nas uči kako dobro kuhati dobru svakodnevnu hranu od onoga što imamo u špajzi. Kako je to objasnila šefica testne kuhinje Noor Murad (@noorishbynoor), Ottolengijeva serija donosi pravila kuhanja ali i prijedloge kako ta pravila kršiti. “Tu vam je recept, a ovo vam je način da ga pretvorite u nešto samo vaše,” kaže.

Prva epizoda objašnjava kako napraviti pitu sa sirom i karfiolom s curryjem. Namjerno snimljen da pomalo podsjeća na amaterski video s Instagrama, OTK je dinamičan, duhovit, inspirativan, pun prijedloga o alternativnim sastojcima i, kao i većina Ottlengijevih recepata, poučan za kreativnost i slaganje okusa. U serijalu sudjeluju Tara Wigley, uz Samija Tamimija najbliža Ottolengijeva suradnica, slastičarka Verena Lochmuller, chefica za razvoj Chaya Pugh, šef testne kuhinje Gitai Fisher i šefica za kontrolu i testiranje recepata Claudine Bolstridge. Još jedna važna članica Ottolengijeve testne kuhinje, koautorica knjige Flavour Ixta Belfrage napustila je tim radi samostalne karijere. Ottolenghi inače ima i radionicu bliskoistočnih jela na fenomenalnoj platformi Masterclass.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.