Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota otvorio je sezonu menijem od šesnaest novih jela i rasprodanim restoranom

sakota-chef-godine

Nav, najmoderniji hrvatski restoran, vratio se s ljetovanja 1. rujna. Premda u novom Michelinovom vodiču nije dobio zvjezdicu, restoran Tvrtka Šakote svake je večeri pun. Nav, naravno, prima vrlo malo gostiju, deset do petnaest  u jednom seatingu, ali s obzirom na cijenu menija i tek nekoliko zaposlenih, Nav sasvim sigurno radi u plusu.

Tvrtko Šakota jesensku je sezonu otvorio menijem jednako koncipiranim kao prije ljetnih praznika. Nav, dakle, poslužuje samo jedan degustacijski meni koji sadrži minimalno šesnaest uglavnom mikrosezonskih jela, za cijenu nešto višu od 100 eura po osobi, što je s obzirom na inovativnost i uzbudljivost Šakotina kuhanja odlična vrijednost za novac.

Naravno, sva se jela razlikuju od sadržaja šesnaestoslijednog Šakotina menija. Sama činjenica da Nav ima mnogo rezervacija još je jedan dokaz trenutne vitalnosti zagrebačke restoranske scene; ovih je dana u bilo kojem boljem restoranu teško večerati bez rezervacije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.