Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Pisiniumov burger od boškarina patološki je masan

pisinium-burger-boskarin

Pisinium je velika istarska mesna industrija osnovana 1995, godine. Ugled su stekli privlačnim dizajnom i svojedobno dobrim pršutom. Pisiniumov pršut već dugo nije dobar, a neki novi proizvodi još su problematičniji.

Danas smo u kvatovskom supermarketu naišli na dva Pisiniumova burgera. Jedan je napravljen od boškarina, što je logično i usklađeno s Pisiniumovim proklamativnim oslanjanjem na lokalnu hranu, dok je drugi proizveden od američkOg black angusa. Kupili smo onaj od boškarina: 200 grama teška pljeskavica košta 22 kune što nije mnogo.

Boškarin nije dobar za steakove, ali može biti izvrstan za sporo kuhanje ili kao mljeveno meso. I doista, Pisiniumov burger ima vrlo snažan, neočekivsno intenzivan okus govedine. Ni tekstura nije posve loša.  Više je rahla nego paštetasta, što je neobično za burgere iz samoposluživanja. I tu prestaju komplimenti, a počinje katastrofa.

Pisiniumov je burger toliko masan da je na tavici ostavio bijeli sloj loja. Dok smo je rezali, iz pljeskavice se razlijevala masoća. Zbog teškog viška masnoće osjetili smo težinu i mučninu u trbuhu. Drugo, naišli smo na nešto hrskavica i žlundri. Ne previše, ali to ipak ne želite jesti.

Sadašnji Pisiniumov burger drastično je nezdrav i uglavnom neugodan proizvod. Bilo bi dobro da angažiraju nekog ozbiljnog chefa da im napiše novu recepturu. Sadašnja je verzija blizu nejestivoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.