Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mislite li da bilo koji zagrebački restoran drži petnaest najboljih vina na svijetu? Naravno da ne drži, ali i takvo što se može pročitati

crno-vino

Na jednom veoma tiražnom portalu danas smo pročitali promo tekst o jednom novom zagrebačkom restoranu. Restoran nećemo imenovati jer je njegov chef talentiran i odgovoran čovjek, pa nema smisla da ga se kompromitira zbog niza nesklapnosti objavljenih uz njegovo ime.  No, ne možemo preskočiti sljedeću tvrdnju: “Restoran drži petnaest najboljih svjetskih vinskih etiketa.”

Ovdje svaki, čak i površni poznavatelj vina zastaje u čudu i potpunoj zbunjenosti. Pa se pita: postoji li u Zagrebu doista restoran koji drži Lafite, Latour, Romanee-Conti, Mouton Rotschild, Le Pin, Petrus, Screaming Eagle, Krug Ambonnay, Bollinger Vieilles Vignes Françaises, Salon, Quintarelli Amarone, D’Yquem, Colgin Cellars i TBA rizlinge Egona Mullera, da nabrojimo samo neke od poznatijih  kandidata za listu petnaestak najboljih vina na svijetu.

Koliko znamo, ne postoji. I sasvim smo sigurni da se ne radi o restoranu u kojem ništa nije skuplje od 60 kuna.  Baš nas zanima tko bi htio naručiti Petrus uz gablec, pa čak i ako je riječ o vrlo finom gablecu. Rečenica o petnaest najboljih svjetskih etiketa kao sredstvo koje bi trebalo poslužiti promociji restorana, primjer je  ubojstva promocije iz teškog nehata i još težeg neznanja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.