Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TOTTENHAM-CHELSEA Samo veganska hrana i pješačenje do stadiona na prvoj utakmici Premier Lige s nultim ugljičnim otiskom

Utakmica Totthenham-Chelsea koja se 19. rujna igra u Londonu, bit će prva utakmica Premier Lige, a i šire, s nultim ugljičnim otiskom. To prije svega znači da će se na stadionu prodavati samo veganska hrana i da će svi navijači do stadiona moći doći pješice, na biciklima ili javnim prijevozom, nema automobila.

Igrači će doprinos dati dolaskom na stadion autobusima na biogorivo i vodom koju će piti iz posebnih kartonskih pakiranja, a ne iz plastičnih boca kao obično.  U prijenosu utkamice Sky će također pomovirati  smanjenje emisija ugljičnog dioksida.  

“Oduševljeni smo što smo dio ove inovativne inicijative koja će pokazati moguću ulogu nogometa u rješavanju sve većeg problema klimatskih promjena,” rekao je predsjednik Tottenhama Daniel Levy u priopćenju, “I jedva čekamo pokazati široki raspon mjera za održivost koje već provodimo.”

Tottenham, proglašen najzelenijim klubom Premier Lige, nedavno se pridružio sportskom programu UN-a za provedbu Okvirne konvencije o promjeni klime.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.