Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Skandalčić u novom Vodiču za Hrvatsku. Michelin ne zna tko kuha u restoranu kojem je dodijelio zvjezdicu

michelin-draga

Michelinov vodič uz zvjezdice redovito objavljuje i obrazloženja. U obrazloženju za Dragu di Lovrana, koja je u jučer objavljenom vodiču zadržala zvjezdicu, piše doslovno: “Impresivno kulinarsko iskustvo Denija Srdoča usmjereno je na lokalne proizvode…

Michelin, dakle, tvrdi da u Dragi di Lovrana kuha Deni Srdoč koji je , međutim, napustio Dragu di Lovrana prošlog ljeta. Sada kuha u Nebu, restoranu kojem je u istom, jučer objavljenom vodiču, dodijeljena Michelinovu zvjezdicu. Michelinovi inspektori ili uopće nisu posjetili Dragu di Lovrana nego je uredništvo na nagovor nekoga iz Hrvatske turističke zajednice produžilo rok trajanja zvjezdice za taj restorann, ili je urednuk Vodiča napravio težu faktografsku grešku.  U Dragi di Lovrana, naime, već dulje od godinu dana kuha Zdravko Tomšić.

Osim ovog skandalčića koji potkopava vjerodostojnost Michelina, u novom je vodiču objavljeno još nekoliko većih budalaština, pa su preporuke zadržali zagrebački restorani koji više ne postoje ili dulje vrijeme ne rade, dok je Bib Gourmand zadržao jedan zagorski restoran koji je u međuvremenu bankrotirao. Svi katkad griješimo u poslu. Ali, greške se moraju što žurnije ispravljati. U prvih dvadesetak sati poslije izlaska vodiča Michelin nije ispravio grešku u slučaju chefa Drage di Lovrane. Možda zaista nisu sigurni tko tamo kuha.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.