Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Deni Srdoč jedini je hrvatski chef koji je dvaput dobio Michelinovu zvjezdicu

srdoc-zvjezdice

Michelin na svojim službenim stranicama tvrdi da zvjezdice dobivaju restorani a ne chefovi. Formalno gledajući, to je točno. Uostalom, Noel, Draga di Lovrana i Boškinac zadržali su zvjezdice usprkos promjeni chefova. No, u praksi, zasluge za zvjezdice neizbježno se pripisuju chefovima i vežu se uz njih.  

Kad je 2008, godine Michelin slavio 100. izdanje Crvenog vodiča, u press materijalu koji se dijelio uzvanicima na zabavi u Quay d’Orsayu, uglavnom se govorilo o chefovima sa zvjezdicama, puno manje o restoranima sa zvjezdicama. Starred chefs bili su glavne zvjezde nezaboravnog partyja u Muzeju impresionista. A jedini hrvatski chef koji je dva puta dobio zvjezdicu jest Deni Srdoč.

Nebo by Deni Srdoč

Gospodin Srdoč prije dvije i pol godine donio je zvjezdicu Dragi di Lovrana, da bi sada osvojio zvjezdicu i u Nebu, izvrsnom restoranu otvorenom prije samo dva mjeseca. Deni Srdoč jedini je, dakle, hrvatski chef s dvije zvjezdice i definitivno zaslužuje obje. 

Srdoč je Dragu di Lovrana podigao do razine ozbiljnog fine dininga, da bi od Neba napravio možda najspektakularniji restoran koji je Hrvatska dosad imala: Nebo podjednako impresionira ambijentom, vinskom kartom i neobičnim Srdočevim melangeon progresivnog i mekanog, gotovo senzualnog kuhanja. Deni Srdoč, krčki chef s dvije Michelinove zvjezdice, ima jedva trideset godina. I još puno zvjezdica ispred sebe.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.