Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Adrijin šampionski Dingač iz 2019. godine izvrsna je vrijednost za novac

adria-g-3

Dingač je, ponovimo, najpoznatiji pelješki i hrvatski vinogradarski položaj, čija su vina proizvedena od plavca malog zaštićena još u šezdesetim godinama kao prva u bivšoj Jugoslaviji. Zbog svoje stvarne vrijednosti i ekskluzivnosti, Dingači su uglavnom jako skupi.

Adrija je vinski brend kojeg je osnovala zagrebačka tvrtka Dupin. Adrijin vinski portfolio obuhvaća najvažnije hrvatske vinogradarske regije, a vina dolaze iz vodećih lokalnih vinarija poput Fakinove u središnjoj Istri, ili Iločkih podruma u Podunavlju. Adrijin Dingač proizvodi obiteljska vinarija Palihnić iz pelješke Kune.

adria-vinogradi-dingac
Dingač

Riječ je o jednom od najvećih proizvođača vina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, s petnaestak etiketa. Adrijin Dingač iz 2019. godine osvojio je zlatnu medalju na Sabatini, najvažnijoj dalmatinskoj vinskoj smotri. Adrijin Dingač iz 2019. godine moćno je vino rubinske boje, visoke gustoće, prepuno zrelih tanina.

Ovaj Dingač ima čak 16 posto alkohola koji je, međutim, profesionalno integriran pa ne peče. Na nosu dominiraju šljive s primjesama kupina i makije. S vremenom će vjerojatno razviti balzamične i čokoladne arome. Adrijin je Dingač na nepcu voćan, ugodan i topao. Naravno, treba mu još dosta vremena da se razvije, ali pokazuje ozbiljan potencijal.

U sadašnjoj bi ga fazi trebalo piti uz steakove i pečenu janjetinu, a za nekoliko godina uz srnetinu, jelene, jela s tartufima i tamnu čokoladu. I najneobičnije od svega. Adrijin šampionski Dingač u trgovinama Deliiicije košta samo 90 kuna, što je iznimno povoljna cijena za vina s Dingača.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.