Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Orahovičine Frankovka Martin Albus 2017. i Vrhunska Frankovka osvojile srebrne medalje na Mundus Vini 2021.

orahovica-mundus-vini-2021

Dvije frankovke slavonske vinarije PP Orahovica na ovogodišnjem su ljetnom ocjenjivanju Mundus Vini osvojile dvije srebrne medalje. Riječ je o Frankovki Martin Albus iz 2017. i Vrhunskoj Frankovki 2018. 

Frankovka je uvjerljivo najbolje vino iz Orahovičine nove linije Martin Albus, nazvane po dva prestižna orahovčka položaja: Martinu gdje se uzgajaju silvanac i frankovka, i Albusu gdje rastu sauvignon i sivi pinot. Martin Albus, koji potpisuje mladi enolog Luka Radiček, linija je single vineyard vina koja se proizvode u vrlo malim količinama, namijenjena prvenstveno restoranima, hotelima i boljim barovima.

Frankovka Martin Albus 2017. školovana je u drvu, pretežno u rabljenim bačvama, i predstavlja vrlo ozbiljan izraz ove slavonske sorte. Na nosu i okusu dominiraju zrelo crveno i crno bobičasto voće, s finim podtekstom tamne čokolade. Za Orahovičinu Vrhunsku Frankovku 2018. ove smo godine napisali da je vjerojatno najbolje crno vino koje se može kupiti za manje od 60 kuna. Čvrsto strukturirana, izrazitno voćnog karaktera punog malina, kupina i borovnica, mekanom teksturom i neobično linerarna, Vrhunska Frankovka je golemi adut PP Orahovice. Što, uostalom, pokazuju i međunarodne nagrade koje osvaja.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.