Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danska ukida covid potvrde u restoranima i barovima

khamkeo-vilaysing-A5GItqi-mBk-unsplash

Danska je bila među prvim zemljama koje su uvele covid potvrde kao uvjet za ulazak u unutarnje prostore restorana i barova. Noma je bila prvi slavni svjetski restoran koji je kao uvjet za primanje rezervacija od gostiju tražio potvrde o imunizaciji. 

Danska od 1. rujna ublažava mjere, što uključuje i prestanak obveze provjeravanja covid potvrda za ugostitelje. Danski epidemiolozi smatraju da je situacija u Kopenhagenu pod kontrolom, s obzirom broj novih slučajeva, hospitalizacije i prije svega kampanju cijepljenja koja je provedena vrlo uspješno.

Danska je jedna od zemalja s najvećim postotkom cijepljenih stanovnika na svijetu (73 posto). I u danskoj se suočavaju s delta valom ali nemaju ozbiljnijeg rasta broja ozbiljnih slučajeva. Nako što su 21. travnja proveli jednu od najopsežnijih primjena covid potvrda među europskim zemljama, 1 kolovoza ukinuli su ih za muzeje, a odsad osim za restorane i barove neće biti potrebna ni za kina, kazališta, teretane ni druge usluge u zatvorenim prostorima. Do 10. rujna će se tražiti na ulazima u noćne klubove, velikim sportskim događanjima na stadionima i u diskotekama.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.