Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljska Goldberg Frankovka iz 2012. proglašena je šampionom sajma Vina Slovenia u Gornjoj Radgoni

frankovka-g

Goldberg Frankovka iz 2012. godine, klasično strukturirano vino koje se približava najboljim godinama, osvojilo je zlatnu medalju i šampionsku titulu na 47. međunarodnom ocjenjivanju vina u sklopu smotre Vina Slovenija, koja se održava u Gornjoj Radgoni.

Goldberg frankovka  proglašena je šampionom u kategoriji crnih odležanih vina. Ova titula još jednom pokazuje da je baranjski terroir zapravo izvrstan za proizvodnju svjetski relevantnih crnih vina.

Osim za Franovku, Belje je ovih dana u Radgoni osvojilo zlatnu medalju i za Rose iz 2020. Budući da to vino na policama košta oko 35 kuna, zlato iz Radgone pokazuje da se radi o fenomenalnoj vrijednosti za novac.

Belje je u Gornjoj Radgoni nagrađeni i s četiri srebrne medalje za Vrhunsku graševinu, Goldberg graševinu, Goldberg White i Cuvee Blanc, šarmantno polusuho vino s naglašenim muškatnim aromama. Ocjenjivanje vina i Radgoni smatralo se najvažnijom vinskom manifestacijom u bivšoj Jugoslaviji, a sve do danas privlači mnogo regionalnih vinarija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.