Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorio se Laganini na Vrbiku, kvaziistarski restoran koji je prodavao prstace

laganini-zatvaranje

Prije manje od dvije godine reporteri Indexa uhvatili su zagrebački Laganini u posluživanju prstaca. Indexovi su novinari došli u Laganini, naručili prstace i dobili prstace kao da je riječ o nečem sasvim običnom, dagnjama ili pršutu. Trgovina i prodaja prstaca nisu tek uobičajeno zaobilaženje ili kršenje propisa. Riječ je o teškom ekološkom kriminalu. Svaki restoran koji servira prstace zaslužuje da što prije propadne.

Laganini na Vrbiku u međuvremenu je propao. Na njegovoj terasi visi veliki natpis da se prostor iznajmljuje.  Laganini nije, naravno, propao samo zbog prstaca.

Jedan od prvih zagrebačkih istarskih restorana, koji svojedobno nije bio loš, počeo je propadati prije pet ili šest godina. U proljeće 2017. ondje smo jeli valjda najgoru pastu s divljim šparogama koju možete zamisliti . Sirote su se šparoge davile u vrhnju za kuhanje, dok je tjestenina bila prekuhana. 

Restoran toliko niskih profesionalnih standarda koji podsjećaju na kuhanje u Večeri na selu, naprosto nije mogao opstati. Za zagrebačku je restoransku scenu korisno što se Laganini zatvorio. Tako loši lokali uistinu nikome ne trebaju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.