Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VIRALNA OBJAVA Zašto u fast food lancima stavljaju toliko leda u čaše? Da bi vam pola pića naplatili kao cijelo

cola-led

Mladić zaposlen u američkom lancu Dunkin’ Donuts na TikToku pod imenom jasonmora2 gostima otkriva trikove i život zaposlenika velikih fast food lokala. Njegova objava o pićima, za koju kaže da se odnosi na sve lance, ne samo na Dunkin’ Donuts već i na McDonald’s, KFC, Subway i ostale fast food gigante, postala je viralna. 

@jasonmora2

##fypシ ##dunkin ##EatFreshRefresh ##xyzbca

♬ Gravity (feat. Tyler, The Creator) – Brent Faiyaz & DJ Dahi

asonMora2Objasnio je da nikad ne smijete naručiti piće s ledom i videom dokumentirao zašto. Pokus je jednostavan: uzmete čašu s bilo kojim pićem i u nju stavite kocke leda. Zatim iz jedne čaše u drugu prelijte samo tekućinu, bez leda. Dobivate samo pola količine tekućine u odnosu na ono što biste dobili da ste naručili piće bez leda. Ukratko, naručite  li piće bez leda, tekućina napuni cijelu čašu. Naručite li piće s ledom, tekućina napuni samo pola čaše jer drugu polovicu zauzima led.

Mnogi su korisnici komentirali da odavno ne naručuju pića s ledom upravo zbog gubitka, ali i zato što razvodnjava pića. Da ne spominjemo činjenicu da plaćate cijelo piće da dobivate ponekad manje od pola. Mnogi kupci, međutim, do danas nisu primijetili stvar s ledom i tvrde da će prestati naručivati cole i ostala pića s ledom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.