Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Stiven Vunić danas je u tv emisiji More skuhao briljantno jednostavnu pastu s priljepcima

zijavica-g (1)
Chef Stiven Vunić


Uvijek zanimljiva HTV ova emisija More danas je objavila originalni gastronomski prilog iz Mošćeničke Drage. More je angažiralo Stivena Vunića, chefa i vlasnika izvrsne konobe Zijavica, da skuha nešto s priljepcima. Priljepci su lako dostupni morski puževi vrlo snažnog, mineralnog okusa, koji su, nažalost zaboravljeni u hrvatskoj kuhinji.

Gospodin Vunić prvo je iz plićaka pokupio nešto priljepaka. Onda ih je dvije ili tri minute blanširao, pa procijedio tekućinu, koju je kasnije koristio u umakuOčistio je priljepke, prepržio  luk, češnjak, čili imale rajčice ( “iz vlastitog vrta”), zalio pjenušcem, dodao meso priljepaka, podlio tekućinom od blanširanja pa ubacio polukuhanu svježu pastu kojoj je trebalo još minutu da bude gotova. Na kraju je na pastu s priljepcima naribao malo limunove kore

Toliko autentične jednostavne gastronomije kao u ovom receptu gospodina Vunića, nismo vidjeli u  barem zadnjih godinu ili dvije  HTV ovih raznih produkcija o kuhanju (ne računajući reprize Slatke kuharice Petre Jelenić).

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.