Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto bi iduća turistička sezona mogla biti prilično komplicirana i izazovna

turizam

Ovogodišnja je sezona, s obzirom na okolnosti, zaista senzacionalno uspješna. Stoga bi bilo logično očekivati da iduća sezona bude još uspješnija i da nadmaši 2019. godinu. Iduća godina ne bi trebala biti obilježena lockdownima, što znači da će restorani i određen broj hotela raditi cijelu godinu.

Drugo, zbog očekivane obnove zračnog prometa Dubrovnik bi se 2022. godine trebao vratiti među najuspješnije hrvatske destinacije, a u Splitu i na otocima puna sezona morala bi trajati dulje od mjesec dana.

U slučaju povratka Ultre u Split, Split i Hvar imat će prilično senzacionalan srpanj. Naposljetku, s obzirom da je povratak turista u Zagreb počeo već ovoga ljeta, logično je pretpostaviti da će se taj trend nastaviti u većem dijelu  2022. godine, što znači da bi i Zagreb  ponovno mogao pridonijeti ukupnim hrvatskim turističkim rezultatima.

Čini se, dakle, da bi iduće godine hrvatski turizam mogao prestići rezultate iz rekordne 2019. U stvarnosti, međutim, duće bi godine turistička situacija usprkos svim ovim povoljnom okolnostima, mogla biti značajno kompliciranija .

Naime, ovu je sezonu obilježio, među ostalim, nedostatak konkurencije. Hrvatska je cijelo ljeto provela kao jedina relativno sigurna destinacija na Mediteranu i kao zemlja u kojoj u lipnju, srpnju i kolovozu nije bilo značajnijih epidemioloških restrikcija.

U Hrvatskoj, nadalje, nije bilo karastrofalnih požara kao u Grčkoj i Turskoj, ni temperatura od skoro pedesetak stupnjeva kao na Siciliji, u Grčkoj i dijelovima Španjolske. Nadalje, Europljani ni ove godine nisu masovno putovali u Aziju ni na Karibe. Obnovom zrakoplovnog prometa to bi se iduće godine moglo promijeniti.

Sve ovo znači da bi iduću sezonu mogla obilježiti žestoka turistička konkurencija. Veliko je pitanje je li hrvatska turistička industrija unutarnjom kvalitetom spremna za rekordnu sezonu u ozbiljnim konkurentskim uvjetima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.